Mymee Minda: Mee segera campuran kurma dan kismis khasiat terbaik untuk anak anda 100% keluaran Muslim

Iklankan produk dan perniagaan anda bersama kami, maklumat lanjut


Kongsikan :
Eliyas Tauke Mymee Minda: Ramai Yang Tahu Mymee Minda yang viral baru-baru ini telah mengejutkan Malaysia di mana seorang lelaki telah mencipta produk makanan segera yang bebas daripada bahan kimia merbahaya .Lelaki yang berasal dari Pulau Pinang iaitu Ilyas Zulkiffli seorang usahawan yang berjaya mencipta produk makanan Mee Segera yang Sesuai dimakan Oleh semua lapisan masyarakat terutama kanak kanak Malah mee tersebut Mempuanyai khasiat Buah Kurma dan kismis Serta dijamin halal.

Pengasas muda ini pernah gagal dalam beberapa perniagaan yang beliau jalankan sejak tahun 2010 yang lalu. Walaupun masih muda, beliau mempunyai keinginan dan minat yang tinggi untuk berniaga sejak kecil. Hasil kegigihannya dalam berniaga, kini beliau mampu mengeluarkan produk makanan mi segera yang viral pada masa ini Mymee Minda . Salah satu faktor Ilyas Zulkiffli ingin berniaga adalah kerana beliau ingin Membantu Ibu Tunggal dan adik adiknya keluar dari kemiskinan yang dihadapi mereka.

Dengan tabiat suka makan mi segera, membuatkan beliau terinspirasi untuk mengeluarkan produk makanan mi segera yang Berkhasiat . Ilyas Zulkiffli juga memilih untuk berhenti belajar dalam bidang perakaunan untuk menumpukan perhatian kepada perniagaannya dan keluarga . Tambahan pula, keluarganya juga mempunyai pengalaman dalam bidang jualan makanan dan minuman .
Dengan menggunakan modal awal hanya RM 20,000, Ilyas Zulkiffli kini mempunyai Office sendiri di Pulau Pinang . Dengan adanya permintaan Yang Memberangsangkan di seluruh Malaysia , beliau dapat menghasilkan mi segera yang mempunyai 5 perisa seperti perisa kari, sup, tom yam, bandung dan kari extra pedas . Apa yang menarik dan unik dengan Mymee Minda ini adalah mi segera ini mengandungi kurma dan kismis sebagai ganti salutan lilin. Ilyas Zulkiffli merupakan orang pertama yang menggunakan Abstrak kismis dan kurma sebagai bahan dalam pembuatan mi segera. Tambahan lagi, Mymee Minda ini juga tidak mengandung pengawet merbahaya, asid boric, Benzoyl proxide, lilin dan pewarna tiruan. Beliau ingin mengeluarkan lagi produk mi segera seperti ramen segera, kuetiau, bihun, dan laksa dan sebagainya .

Dari segi pemasaran, pihak Mymee Minda setakat ini hanya memberi perhatian kepada penjualan secara online & offline memandangkan Mymee Minda masih berusia muda. Beliau memilih kaedah penjualan secara online adalah kerana perniagaan yang dijalankan masih diperingkat awal dan masih mencari pelanggan yang tetap seperti mall , hotel atau restoran. Mudah untuk beliau mencari sasaran pelanggan kerana rata-rata kaum remaja menggemari makanan mi segera terutamanya pelajar & Kanak kanak . Pada masa kini, Mymee Minda membuka peluang kepada semua lapisan usahawan untuk menjadi pengedar dan membantu penghantaran secara percuma.

Untuk perancangan masa depan, beliau berhasrat agar Mymee Minda dapat dieksport ke luar negara memandangkan Mymee Minda mendapat tindak balas yang positif daripada pihak luar seperti Singapura, Indonesia Brunai dan Thailand . Sedikit sebanyak ini juga terkesan membantu mengharumkan nama Malaysia.


Kisah usahawan muda ini boleh dijadikan inspirasi kepada oranh diluar sana terutamanya anak muda di luar sana untuk menceburi bidang perniagaan atau meminati bidang tersebut. Faktor kemiskinan dijadikan sebagai kekuatan untuk mengubah masa depan hidup seseorang. Malah, banyak usahawan yang berjaya berasal dari kehidupan yang susah. Oleh itu, jangan mudah putus asa, teruskan berusaha untuk masa depan anda dan keluarga.

Info Lanjut :
www.wasap.my/60182694066
Eliyas Tauke Mymee Minda:
📲wasap.my/60182694066
📲wasap.my/601111903327
📲wasap.my/601111431839


https://www.facebook.com/Aneka-Resepi-MyMee-Minda-Hq-601164446965105/

https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1ju3246ygy6yn&utm_content=lzacn3

Iklankan produk dan perniagaan anda bersama kami, maklumat lanjut
Dikuasakan oleh Blogger.