Doktor Muslim cipta penapis air mengadaptasi teknologi Dinasti Ming China

Iklankan produk dan perniagaan anda bersama kami, maklumat lanjut


Kongsikan :
SEDARKAH ANDA ... bahawa air masak yang anda minum mengandungi radikal bebas yang membahayakan kesihatan di samping kuman dan bahan kimia yg sukar dibuang dengan hanya mendidih air?

TAHUKAH ANDA ... bahawa buah-buahan, sayur-sayuran, makanan mentah harian anda disaluti bahan kimia merbahaya yang kekal walaupun dicuci dan dibilas?

MENGAPA KITA PERLUKAN PENAPIS AIR DI RUMAH?

Pernah tengok Prof Muhaya dalam Rancangan Reset Minda? Kalau perasan, Prof Muhaya beberapa kali berpesan - minum air yang ditapis, jangan minum air paip.

Setiap hari kita dan orang yang tersayang sentiasa sibuk dgn pelbagai aktiviti. Dan adakah kita juga sedar bahawa setiap hari hidup kita bergantung pada air? Namun kadang-kadang walaupun kita rasa kita dah jalani hidup sihat, kita dan orang orang tersayang masih tidak terlepas dari penyakit dan kita tertanya Tanya kenapa aku masih sakit sedangkan aku bersenam dan jalani gaya hidup dan pemakanan yang sihat.

Ramai dari kita kita tidak sedar punca kebanyakan penyakit adalah berpunca dari air yang kita minum setiap hari. Mungkin ramai yang tidak sedar bahawa air yang kita guna yang minum, mencuci dan memasak itu datang dari sumber yang tercemar seperti sungai, empangan, tangki air dan sebagainya. Air yang keluar dari paip rumah kita tidak terlepas dari klorin, kuman, najis, karat, keladak dan kimia. Bahan-bahan ini adalah menjadi punca penyakit yang kita alami.

Diperkenalkan penapis air RX Water yang dicipta hasil kajian Doktor Perubatan Islam, Dr Nordin Darus yang mengadaptasi teknologi daripada Dinasti Ming


5 KEUNIKAN RX WATER yg boleh membantu Tuan & Cik Puan membuat keputusan untuk membeli atau menukar sistem penapis air di rumah :-➊ HALAL - Rx Water Memiliki sijil HALAL JAKIM Majlis Fatwa Kebangsaan dan rancangan Ejen Halal di TV Alhijrah pernah membincangkan status HALAL sesebuah penapis air dan mengenai Hukum Penggunaan Peralatan Dan Perhiasan Berasaskan Abu Tulang Haiwan (Bone China).


Sifat kenajisan masih kekal dalam produk bone china dan sifat najis tersebut tidak akan hilang kerana proses istihalah dianggap tidak berlaku.
Sila rujuk lik berikut :-

Sumber : http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/hukum-penggunaan-peralatan-dan-perhiasan-berasaskan-abu-tulang-haiwan-bone-china

Agen Halal :

http://www.youtube.com/watch?v=hRCynuTGfac

➋ CIPTAAN DOKTOR PERUBATAN ISLAM - Prof Dato Dr Noordin Darus yang juga bekas pengarah Majlis Sukan Negara dan juga bekas penyakit Kanser Darah setelah mengamalkan RxWater dan juga Terapi MiFiRo. .➌ BERMINERAL, BERALKALI DAN BEROKSIGEN. - Ketika diuji dengan penyakit Kanser Darah, Dr. Noordin mengalami kesan selepas kimoterapi yang lebih ringan selepas pengambilan air zam-zam. Maka tercetus idea utk mengkaji keunikan air zam-zam dan cuba mencipta prototaip penapis air yg bercirikan air zam zam dan terhasillah RxWater.

Video Promo :➍ MENGGABUNGKAN FUNGSI 2 DALAM 1. Rxwater untuk minuman dan Rxozone berfungsi untuk mencuci ikan, ayam dan sayur-sayuran yang kebanyakan disuntik hormon dan bahan pengawet yang mengakibatkan banyak punca penyakit.

➎ TERBUKTI BERKESAN! - 10 tahun di pasaran dan ramai yang telah mendapat manfaat penyembuhan. Antaranya ialah pesakit kanser, kencing manis, penyakit kulit kronik dan sebagainya. Tiada masalah untuk mendapatkan Katrij baik RxWater lama ataupun baru, hubungi saja kami untuk pesanan.

Untuk tempahan penapis air RX Water, sila hubungi 0162378916
ATAU terus WhatsApp:


Fungsi 2 Dalam 1 Rekabentuk Menarik:

1.Rx-Water
- Air bebas kotoran yg bertenaga utk mengembalikan keseimbangan di dalam badan dan sebagai air penawar semulajadi. Disyorkan sebagai minuman harian, mandian badan , cucian muka dan kulit serta memasak.2. Rx-Ozone Water
- Air padat ozon bertindak 3000x lebih hebat dari klorin
- Menghilangkan kotoran, bahan kimia, racun, bakteria, dan virus
- Menghilangkan bau dan bahan pengawet pada makanan
- Mengekalkan kesegaran makanan
- Pensteril botol bayi dan peralatan dapurKeistimewaan sistem penapisan air The All New RxWater

Ia memberikan sifat penawar dan gelombang Medan Tenaga GeMaMit (Gelombang Magnetik Mineral Tanah Liat) yang unik pada RxWater sejak hampir 8 tahun yang lalu. Ia adalah kombinasi Air RxWater yang 'Hidup' dan berpenawar dengan sifat keAlkalian & Teknologi FIR yang ditambah secara semulajadi & juga Teknologi Air Ozon yang menjadikannya juga sebagai Food DetoxifierSterilizer yang hebat dengan hanya 'Satu Sentuhan' sahaja pada butang khas Alat penapis ini. atau

Nilai tambah baru yang terdapat pada Sistem terbaharu 'The All-New RxWater' ini adalah:

* Agen Bio-Aktif Bamboo-Qun yang pertama seumpamanya di Dunia dan dipatenkan oleh Worldwellness Network - Ia diadaptasikan dari teknologi zaman Dinasti Ming pada tahun 1428 yang menyimpan air yang diambil dari perigi Diraja dan disimpan di dalam Buluh khas. Zat bio-aktif Buluh adalah 10 kali ganda lebih kuat dari Arang kayu atau Arang Tempurung. Air yang tersimpan ini menjadi begitu bersih & selamat kerana agen bio-aktif Bamboo-Qun ini 'hidup dengan memakan bakteria'. Di samping ianya memberi rasa sedap dan Tenaga FIR semulajadi kepada Air


Untuk tempahan penapis air RX Water, sila hubungi 0162378916
ATAU terus WhatsApp:

* Biominex Beads pula mengion & mengalkali Air dan menghasilkan pH air dari 8 ke 8.5 di samping Activated Carbon yang menyerap bau-bauan, warna & bahan toksik seperti Klorin

* Teknologi Crystal Ball mewujudkan Pemindahan Tenaga & pengaktifan penyembuhan semulajadi ( ia sama seperti batu-batuan kristal mahal yang dijual di kedai2 kristal yang mempunyai nilai Terapeutik)

* Rx-Ozon: The All New RxWater bukan sahaja menapis air minuman dan menghasilkan air berkhasiat, tetapi ia juga mampu mengeluarkan air padat Ozon untk membasmi kuman, bakteria, bahan kimia & bau dalam penyediaan makanan dan kegunaan harian. One Touch Technology pada Plat elektronik menggunakan kuasa rendah untuk menghasilkan Ozon pada konsentrasi 0.125-0.255 ppm untuk digabungkan bersama RxWater. Ia merupakan Food Detoxifier & Sterilizer yang hebat

FAKTA

1. Zat bio-aktif Buluh adalah 10 kali ganda lebih kuat dari Arang kayu atau Arang Tempurung. Air yang tersimpan ini menjadi begitu bersih & selamat kerana agen bio-aktif Bamboo-Qun ini 'hidup dengan memakan bakteria'. Di samping ianya memberi rasa sedap dan Tenaga FIR semulajadi kepada Air.

2. Biominex Beads pula mengion & mengalkali Air dan menghasilkan pH air dari 8 ke 8.5 di samping Activated Carbon yang menyerap bau-bauan, warna & bahan toksik seperti Klorin.

3. Teknologi Crystal Ball mewujudkan Pemindahan Tenaga & pengaktifan penyembuhan semulajadi ( ia sama seperti batu-batuan kristal mahal yang dijual di kedai2 kristal yang mempunyai nilai Terapeutik).

4. Air padat Ozon bermanfaat untk membasmi kuman, bakteria, bahan kimia & bau dalam penyediaan makanan dan kegunaan harian.


Untuk tempahan penapis air RX Water, sila hubungi 0162378916
ATAU terus WhatsApp:


Terapi Air

Apakah pesanan paling kerap diberikan doktor di klinik dan hospital bagi pesakit?

"Minum air banyak"

Dari masalah biasa seperti demam, selsema, batuk, migrain sehinggalah ke penyakit kronik seperti sakit sendi, jantung malah dalam proses pembedahan - pesakit selalu diingatkan untuk minum air kerap.

Di antara fungsi-fungsi air di dalam tubuh badan:

1. Air merupakan pembawa nutrien, mineral dan glukosa kepada sel-sel tubuh badan. Kekurangan air akan mengurangkan "makanan" kepada sel - jika berlarutan membawa kepada kerosakan sel

2. Air juga membawa kotoran dan toksin keluar dari badan. Bayangkan buah pinggang kita sebagai "loji" memproses toksin - sekiranya pengambilan air mencukupi dan berkualiti, buah pinggang akan berfungsi secara optimum. Buktinya air kencing yang lebih jernih dan tidak berbau. Tetapi sekiranya kekurangan air, buah pinggang terpaksa bekerja lebih masa untuk memproses toksin - kalau berlarutan boleh menyebabkan kegagalan buah pinggang.

3. Air terlibat dalam proses menguraikan makanan-makanan kepada nutrien dan mineral untuk tubuh badan. Kekurangan air akan membantutkan penghadaman, melambatkan proses pengeluaran tenaga dari makanan.

4. Air adalah "penebat" penting bagi sendi, tulang, saraf tunjang, otak dan mata. Ia membantu mengurangkan geseran dan tekanan ke atas organ-organ.

Terlalu banyak lagi untuk disenaraikan. Selain dari itu, mengambil air minuman mencukupi membantu:

- mengawal berat badan
- mengekalkan keanjalan dan kelembutan kulit
- memberi tenaga kepada otot-otot
- membantu otak berfungsi pada kadar yang optimum

Dan banyak lagi.

Untuk tempahan penapis air RX Water, sila hubungi 0162378916
ATAU terus WhatsApp:
Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.