Tokoh anti Islam di Belanda akhirnya insaf dan memeluk Islam... sebarkan

Iklankan produk dan perniagaan anda bersama kami, maklumat lanjut


Kongsikan :

THE HAGUE: Bekas anggota Parlimen Belanda dan tokoh penting dalam kempen anti-Islam yang dilancarkan oleh ahli politik, Geert Wilders, mencetuskan perdebatan dalam kalangan masyarakat negara itu, selepas mengumumkan beliau sudah memeluk agama Islam.

Selama tujuh tahun, tanpa henti, Joram van Klaveren melancarkan kempen anti-Islam di Dewan Perwakilan, Belanda, sebagai penggubal undang-undang yang mewakili Parti Kebebasan Wilders’.

Akhbar harian, Algemeen Dagblad (AD) melaporkan, sepanjang kempen itu, beliau mendesak kerajaan supaya mengharamkan pemakaian burka dan pembinaan menara serta berkata: “Kami tidak memerlukan Islam, walaupun sedikit di Belanda”.

Bagaimanapun, Van Klaveren, 40, berkata beliau menukar fikirannya ketika sedang dalam proses menulis buku anti-Islam dan mengakui kepada akhbar NRC, ia menjadi satu bentuk bantahan bagi menyangkal pandangan terhadap agama itu.


“Jika segala yang saya tulis hingga ke tahap itu adalah benar, dan saya mempercayainya, pada hakikatnya saya adalah orang Islam,” katanya kepada NRC.

Menurut NRC dalam laporan yang diterbitkan menjelang pelancaran buku Van Klaveren bertajuk, ‘Apostate: From Christianity to Islam in the Time of Secular Terror’, beliau memeluk Islam pada 26 Oktober lalu.

“Tindakannya (memeluk Islam) amat mengejutkan rakan dan musuhnya,” lapor akhbar AD. - AFP

 Van Klaveren
Sumber : Berita Harian Online

Admin : Sayyidina Umar, Khalid, Ikrimah mereka asalnya paling kuat menentang Islam akhirnya diberi hidayah oleh Allah dan menjadi pejuang Islam masyhur sepanjang zaman.LIKE & FOLLOW FB : Kriss Merah Media
Dikuasakan oleh Blogger.