Khasiat biji Apricot.. kini dipasaran

Iklankan produk dan perniagaan anda bersama kami, maklumat lanjut


Kongsikan :

Pengambilan biji Apricot sebagai makanan tambahan sememangnya digalakkan kerana terbukti sejak berzaman ianya mempunyai khasiat untuk kesihatan dalaman dan juga baik untuk kecerdasan otak.

Sekarang cukup apabila biji Apricot dihasilkan secara komersial bagi memudahkan kita semua.

Antara produk biji Apricot adalah Kapsul Apricot Seeds.

Mengapa perlu makan Kapsul Apricot Seeds atau biji aprikot Afdhal?

Seperti kebanyakan kekacang dan biji, biji aprikot adalah sangat berkhasiat. Salah satu nutrisi yang terkandung didalamnya ialah amigdalin ( B17 ). B17 terkandung di dalam beratus-ratus makanan, tetapi makanan yang kaya dengan amigdalin ini sudah tidak lagi termasuk didalam pemakanan harian kita. 

Mereka yang masih mengamalkan pemakanan tradisional, didapati bebas dari penyakit kanser. Pemakanan tradisional ini kaya dengan nitriloside yang mengandungi amigdalin didalamnya. Contoh makanan yang dimaksudkan ialah biji aprikot pahit, badam yang pahit, biji apple, biji anggur, millet dan banyak lagi biji buah-buahan dan kekacang.

Ia telah menjadi makanan kaum Hunza dipendalaman beratus-ratus tahun lamanya yang dikatakan bebas dari kanser, sihat, lanjut usia sehingga lebih dari 120 tahun. Dikalangan masyarakat Cina di Negara China pula, biji aprikot pahit telah kerap dan biasa digunakan dalam membantu mereka yang mempunyai masalah pernafasan seperti asma/lelah. Antara nutrient yang banyak terdapat pada biji aprikot ialah enzim Amygdalin atau Laetrile atau juga sering disebut sebagai Vitamin B17.

Tugas B17 ini hanyalah untuk memusnahkan sel asing dan mengeluarkannya melalui pembuangan air. Berdasarkan kepada buku "World without Cancer", tulisan G.Edward Griffin, biji aprikot mentah mengandungi kadar kepekatan B17 yang tertinggi jika dibandingkan dengan biji-biji buah yang lain. 

Vitamin B17 atau Laetrile mampu meningkatkan sistem imunisasi dan daya ketahanan tubuh badan serta mampu meningkatkan kecerdasan dan tahap kesihatan seseorang individu.
Oradalin Afdhal dibuat dari serbuk ekstrak biji apricot pahit yang sangat kaya dengan vitamin B17/ amygdalin. Serbuk ekstrak yang digunakan untuk menghasilkan Oradalin Afdhal tidak diproses menggunakan alcohol ‘ethanol’ yang biasa digunakan dalam proses mengekstrak bahan mentah. Ianya 100% larut air.Bezanya dengan Apricot Seed Afdhal ialah Oradalin Afdhal tiada lagi enzim-enzim asal dalam biji apricot mentah seperti yang terkandung di dalam Apricot Seed Afdhal. Jika anda mahu fokus kepada pencegahan penyakit kanser tapi tidak mahu makan dalam kuantiti yang banyak, maka produk ini adalah pilihan yang tepat. Hanya dengan mengamalkan satu kapsul Oradalin Afdhal, anda akan mendapat bekalan vitamin B17/amygdalin yang cukup untuk sehari. Ianya sangat disyorkan kepada pesakit-pesakit kanser. Walaubagaimanapun , ianya boleh diamalkan untuk penjagaan kesihatan dan untuk terus kekal sihat dan bertenaga.

Nama: Roziah binti Hassan Basri

Minda Tulus Enterprise
No 23 jalan apollo u5/187, bandar pinggiran subang,  40150 shah alam,  selangor

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk ini sila direst WhatsApp dengan cara klik nombor telefon dibawah

Klik==>>0194488602Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.