Sembilan rancangan jahat zionis ke atas umat Islam

Iklankan produk dan perniagaan anda bersama kami, maklumat lanjut


Kongsikan :1. Mengosongkan jiwa umat Islam dari roh islam Dengan mematikan roh Islam dalam umat islam. Antaranya memperkenalkan tokoh-tokoh barat sehingga menjadikan kata-kata manusiawi sebagai sandaran hujjah. Perlu diingatkan roh tidak hidup apabila mengambil sandaran manusia. Roh hanya akan hidup dengan sandaran Quran dan Hadis

2. Menjauhkan orang islam dari Islamnya. Islam versi barat. Orang Islam tapi imej dan perwatakannya tidak melambangkan Islam. Contoh ; jangan pakai kopiah atau jubah selalu nanti nampak terlalu Islamik susah orang nak terima dengan dakwah kita. Alasan nak masuk dengan golongan mad'u (sasaran dakwah) kita mesti ikut trend mereka. 

Bercanggah dengan prinsip Islam iaitu "Islam mesti diikuti bukan Islam mengikuti"

3. Melemahkan pengaruh ulama dan pendakwah kepada umat islam. Sejarah memaparkan bahawa Imam Syafie pernah diseksa dan dipenjara kerana berani menegur pimpinan. Ulama' yang senyap walaupun ada kemungkaran dia adalah "Syaitan Yang Bisu". Ulama' mesti berprinsip jangan sesekali berpihak kepada batil dan mungkar.

وَلَا تَلْبِسُوا الْحَـقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَكْتُمُوا الْحَـقَّ وَاَنْتُمْ تَعْلَمُوْنَ

(Al-Baqarah, Ayat 42)

"Dan janganlah kamu campur adukkan yang benar itu dengan yang salah, dan kamu sembunyikan yang benar itu pula padahal kamu semua mengetahuinya."

4. Mematikan roh jihad Islam dalam generasi anak muda. Apabila dikatakan seruan jihad didoktrinkan bahawa jihad itu adalah ekstrem.Agenda Islamophobia telah diresapi dikalangan anak muda sehingga anak muda jadi takut nak berjihad kerana ianya dianggap sebagai unsur keganasan kerana doktrin ini meletakkan jihad hanya melalui mata pedang semata-mata.

5. Mereka ubah istilah islam yang sebenar. Contohnya, politik dan Islam tidak boleh digabungkan kerana dilihatkan ulama' tidak wajar menyertai politik kerana politik itu adalah kotor. Sedangkan dalam Islam ada istilah siyasah yang merangkumi soal tuntutan Politik Islam.

6. Menguasai negara umat Islam. Agenda musuh islam menguasai negara majoriti umat Islam supaya corak pemerintahan dan pentadbiran tidak mengikut kehendak islam sebaliknya diaturkan oleh musuh-musuh islam. Misalnya, isu ICERD diagendakan untuk menguasai perlembagaan negara agar dapat memonopoli pemerintahan negara tang majoritinya umat islam.

7. Memberikan kekuasaan kepada yahudi. Contohnya apabila Trump memberikan dan mengistisyarkan Baitul Maqdis kepada Israel. Persoalannya dimanakah kedudukan ummat islam sebelum benda ini berlaku. Realiti masa kini unnat Islam hanya bangkit apabila isu timbul. Namun setelah isu mulai reda ummat islam lalai.

8. Mereka hangatkan serangan pemikiran dan ilmu. Contohnya Islam Hadhari yang pernah diperkenalkan suatu masa dahulu merupakan salah satu bentuk serangan pemikiran yang boleh mengancam kefahaman ummat Islam.

9. Bersungguh-sungguh membangkitkan soal khilafah. Sepertinya, didoktrinkan bahawa siapa yang membangkitkan soal khilafah dan daulah akan dianggap Daish (ISIS). Memperkenalkan 24 protokol yahudi dan juga memlaksanakan pelbagai konvensyen demi membincangkan soal menghancurkan impian wujudny daulah islamiyah.

Dicatatkan dan disunting sewaktu pengisian Kuliah Dhuha di Kolej Universiti Islam Zulkifli Muhammad (KUIZM) oleh Al-Fadhil Ustaz Mohd Asri Mat Daud. Kuliah penuh boleh teka "link" tersebut :-

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=307927530052737&id=233473516719856

Disertakan juga 24 Protokol Yahudi, semoga bermanfaat untuk menambahkan kefahaman berkaitan perancangan musuh agar para Abnaul Harakah dapat mempergiatkan lagi usaha mendaulatkan Islam.

Umat Islam kena sedar 24 agenda zionis

Posted by Kriss Merah on Wednesday, 12 December 2018
Sekian, Wallahualam.

Ashraf Rifa'ie Azhar
KUIZM

Like dan Follow kami di Facebook Kriss Merah Media
Dikuasakan oleh Blogger.