Lina Medina: Ibu muda yang mengemparkan dunia sains biologi

Iklankan produk dan perniagaan anda bersama kami, maklumat lanjut


Kongsikan :
Ibu termuda dalam Sejarah. Lina Medina hanya 5 tahun, 7 bulan ketika dia melahirkan anaknya 2.7 kg . Kisah sebenar Lina Medina, ibu yang paling muda di dunia yang disahkan, dan keadaannya yang luar biasa memberikan keterujaan kepada masyarakat yang dibesarkannya dan biologi manusia secara normal.

Keadaan Lina Medina pasti mengejutkan semua orang yang mengkaji kes itu, tetapi di kalangan ahli endokrinologi pediatrik, ia tidak sepenuhnya tidak dapat difikirkan dengan akal yang logik.

Kira-kira satu dalam setiap 10,000 kanak-kanak membesar dalam keadaan yang dikenali sebagai "akil baligh yang matang," di mana tubuh anak mencapai kematangan seksual sebelum usia lapan tahun. Kira-kira sepuluh kali ganda kanak-kanak perempuan daripada kanak-kanak lelaki membesar dalam keadaan ini, dan ada sebab untuk mengesyaki bahawa ia mungkin dipercepat oleh hubungan seksual pada usia masih kecil.

Sumber: allthatInterestingdotcom

Keadaan Linas menunjukkan dia matang lebih cepat berbanding normal. Beliau lalui datang haid pada usia 8 bulan.

Bapanya ditangkap kerana merogolnya tetapi kemudian dibebaskan dan tidak pernah dikenakan hukuman.

Dia perlu mempunyai csection kerana pelvisnya kecil untuk melahirkan bayi.

Gadis itu tidak pernah mendedahkan siapa bapa bayi tersebut, dan mereka dibesarkan sebagai saudara lelaki dan perempuan, sehingga anaknya berusia 10 tahun dan mengetahui kebenarannya. Anaknya meninggal pada tahun 70-an pada usia 40 tahun. Lina masih hidup dan kini berusia 85 tahun

LIKE & FOLLOW FB : Kriss Merah Media
Dikuasakan oleh Blogger.