Aktiviti penjualan daging kucing oleh pendatang asing!

Iklankan produk dan perniagaan anda bersama kami, maklumat lanjut


Kongsikan :
Berikutan terbongkarnya aktiviti penjualan daging anjing gelandangan di Johor, Malaysia oleh warga asing dari Vietnam tempohari. Animal Malaysia dikejutkan lagi dengan maklumat aktiviti perdagangan daging kucing dalam pasaran gelap oleh warga asing di Selangor. 

Aktiviti ini turut dilakukan oleh pendatang asing warga Vietnam di satu premis yang disembunyikan. Dalang utama penjualan daging kucing ini adalah oleh rakyat tempatan yang mengaut keuntungan ribuan ringgit sebulan hasil kekejaman terhadap kucing dan anjing.

Amat meragukan ada pihak yang mengaku adopter dan mahu menyelamatkan kucing membuat adoption kucing dalam jumlah yang banyak dan tidak masuk akal setiap kali mengadop kucing. Rupa-rupanya ada aktiviti haram seperti ini berlaku.

Menyedihkan apabila tiada undang-undang khusus menghukum pesalah pemakan kucing dan anjing di Malaysia. Menurut undang-undang sedia ada, kesalahan mematikan kucing dan anjing digunapakai sekiranya kematian haiwan bulus tersebut dilakukan secara zalim tanpa penyembelihan mengikut garis panduan sembelihan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Malaysia.

Animal Malaysia mendesak dan menuntut agar kerajaan menggubal satu rang undang-undang agar meletakkan haiwan seperti kucing dan anjing sebagai haiwan bukan makanan dan dilarang bunuh untuk pemakanan di negara ini.

Gambar ini adalah gambaran kesan yang berlaku di negara ini akibat sikap dan kebiasaan pemakanan pendatang asing di negara asal mereka.

Jika ada maklumat pemerdagangan daging kucing dan mematikan kucing secara zalim mohon salurkan lagi maklumat ke malaysiaanimal@gmail.com

Sumber : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=743470505860152&id=633109216896282Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.