Bila Arnold Schwarzenegger tidur di jalanan

Iklankan produk dan perniagaan anda bersama kami, maklumat lanjut


Kongsikan :
Pelakon terkenal Arnold Schwarzenegger menyiarkan gambar dirinya tidur di jalan di bawah patung gangsa yang terkenal, dan dgn sedihnya menulis

 "BAGAIMANA MASA TELAH BERUBAH"
       Dia menulis frasa itu bukan sahaja kerana dia sudah tua, tetapi kerana ketika dia menjadi gabenor California dia telah melantik sebuah hotel dengan patungnya utk diabadikandi situ.
Pada ketika itu, pihak hotel memberitahu Arnold, "pada bila-bila masa anda boleh datang dan mempunyai bilik yang disediakan untuk anda."

      Apabila Arnold meletak jawatan sebagai gabenor dan pergi ke hotel terssebut, pihak pentadbiran hotel telah enggan memberikannya bilik yang dijanjikan sebaliknya mereka telah berhujah bahawa dia harus membayarnya, kerana mereka sangat memerlukan.

       Dia membawa beg tidur dan berdiri di bawah patung itu dan menjelaskan apa yang ingin disampaikannya: "Ketika saya berada di posisi penting, mereka selalu memuji saya, dan ketika saya kehilangan posisi ini, mereka lupa tentang saya dan tidak menunaikan janji mereka.
Jangan percaya kedudukan anda atau jumlah wang yang anda miliki, mahupun kuasa anda, atau kecerdasan anda, ia tidak akan bertahan lama.

"Cuba untuk mengajar semua orang bahawa apabila anda" Penting "di mata mereka, semua orang adalah" Kawan " Tetapi apabila anda tidak memberi faedah kepada kepentingan mereka, anda tidak akan dipedulikan "

Tidak ada yang kekal selama-lamanya."
(Kredit kpd tuan punya cerita dan gambar)Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.