10 perkatan dalam English yang biasa rakyat Malaysia guna tapi lari daripada maksud asal


Kepada anda yang ingin mendapatkan senarai produk keluaran Muslim sila >Klik Disini<


10 perkataan English yg digunakan orang kita di malaysia..berlainan jauh sungguh maksudnya..




‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌👉‌‌TACKLE
English : menangani, mengatasi
Org kita : Mengorat

‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌👉‌‌CHOP
English : cincang
Org kita : Rubber stamp

‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌👉‌‌BUDGET
English : belanjawan
Org kita: contoh ayat "mkn nasi bajet laaa"

‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌👉‌‌ACTION
English : bertindak
Org kita: berlagak

‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌👉‌‌BLUR
English : kabur , samar2
Org kita : bingung

‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌👉‌‌SOUND
English : bunyi
Org kita: marah

‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌👉‌‌SLUMBER
English : tidur lena
Org kita : bersahaja

‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌👉‌‌CABLE
English : kabel
Org kita : "orang dalam"

‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌👉‌‌TERROR
English : Keganasan
Org kita : Hebat

‍‌‌‌‌‍‍‌‌‌👉‌‌SPENDER
English : orang yg berbelanja
Org kita: seluar dalam 

HIDUP MALAYSIA!
‍‌‌‌‌‌‍‌‍‍‌😂‌‌‍‌‌‌‌‌‍‌‍‍‌😂‌‌‍‌‌‌‌‌‌‍‌‍‌😁‌‌‍‌‌‌‌‌‌‍‌‍‌😁‌‌‍‌‌‌‌‌‌‍‌‍‌😜‌‌‍‌‌‌‌‌‌‍‌‍‌😜‌‌‌‌‍‌‍‍‌

Contoh ayat klasik :

"Apasallah dia ni blur sgt, cable dah putus kot, dah kena sound pun slumber je, action plak tu, mcmlah terror sgt, spender pun mak bapak beli, ada hati nak tackle anak dato, budgetlah sikit.."


Jika anda ada perniagaan dan produk Muslim yang hendak admin viralkan sila WhatsApp kami >Klik Disini<
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sila viralkan artikel di atas dengan klik button share WhatsApp, Facebook, Twitter dan lain-lainnya dibawah ini

No comments

Powered by Blogger.