Laman Utama » , , » Mushaf al-Quran paling pelik di dunia, tidak ditulis dengan pena dan dakwat

Mushaf al-Quran paling pelik di dunia, tidak ditulis dengan pena dan dakwat

كڤد اورڠ اسلام يڠ تله چوكوڤ عمور 21 تاهون، سيلا دفتر سباڬاي ڤميليه اونتوق اندا دبنركن مڠوندي ددالم ڤيليهن راي. اورڠ اسلام يڠ تيدق امبيل ڤدولي ڤوليتيك، اكن دڤيمڤين اوليه اورڠ ڤوليتيك يڠ تيدق اكن ڤدوليكن اسلام.

ماري كيت مڽوكوڠ ڤرودوق دان ڤرنياڬان مسلم كران مسلم يڠ كاي اكن ممبريكن منفعة كڤد سلوروه اومت اسلام ملالوءي زكاة، صدقه دان واقف.Telah sampai mushaf paling pelik di dunia ke bandar rasulullah saw. Mushaf itu tidak bertulis menggunakan pen dan tidak dengan dakwat dan tidak dengan arang dan tidak dengan apa2 pon. Banyangkan, mushaf lengkap yg dibuat seorang wanita dari pakistan dari wilayah punjab dengan penulisan mushaf yg lengkap dengan cara mengait. Dan dia (wanita itu) mula pada tahun  1987 dan selesai pada 2018, dan berjanji pada dirinya untuk mengait huruf dari alquran kecuali dalam keadaan suci sepenuhnya, dan berjanji pada dirinya utk tidak mengait huruf alquran kecuali pada suku akhir malam.  

selama 35 tahun tempoh mengait kitab Allah, wanita ini menghadiahkan mushaf itu kepada muzium alquran alkarim di Madinah Munawwarah pada musim haji yang lepas dan dia (muzium) meletakkan selepas pemeriksaan dan wanita ini namanya Nasim Akhtar. Dan nuskhah ini diantara mushaf plg mulia dan orang yang menghampiri akan dapat melihat jahitan yg jelas pada mushaf tersebut. Semoga Allah menjadikan aku dan kamu semua daripada ahli Alquran Alkarim.


Sumber : Akasha Shah
Jika anda ada perniagaan dan produk Muslim yang hendak kami viralkan secara PERCUMA sila WhatsApp kami Klik Disini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kongsikan di media sosial

No comments

Powered by Blogger.