Laman Utama » » Isu Ragging : 1000 mahasiswa Universiti Malaya berdemonstrasi

Isu Ragging : 1000 mahasiswa Universiti Malaya berdemonstrasi

كڤد اورڠ اسلام يڠ تله چوكوڤ عمور 21 تاهون، سيلا دفتر سباڬاي ڤميليه اونتوق اندا دبنركن مڠوندي ددالم ڤيليهن راي. اورڠ اسلام يڠ تيدق امبيل ڤدولي ڤوليتيك، اكن دڤيمڤين اوليه اورڠ ڤوليتيك يڠ تيدق اكن ڤدوليكن اسلام.

ماري كيت مڽوكوڠ ڤرودوق دان ڤرنياڬان مسلم كران مسلم يڠ كاي اكن ممبريكن منفعة كڤد سلوروه اومت اسلام ملالوءي زكاة، صدقه دان واقف.


Pada 11 Jun 1964 seramai 1,000 orang mahasiswa Universiti Malaya telah berdemonstrasi sebagai tanda solidariti terhadap 5 orang rakan siswa mereka yang digantung pengajian akibat kes "ragging". Mereka tidak berpuas hati dengan hukuman yang terlalu berat yang dijatuhkan oleh pentadbir universiti terhadap rakan-rakan mereka. Mahasiswa yang berdemonstrasi telah berkabung dengan memakai lilitan kain hitam di lengan mereka sebagai tanda simpati dan solidariti dan diiringi dengan keranda berlabel "Death To Justice". Akibat tekanan dan solidariti yang ditunjukkan oleh mahasiswa, akhirnya pihak pentadbiran universiti menarik balik hukuman penggantungan terhadap 5 mahasiswa tersebut.Jika anda ada perniagaan dan produk Muslim yang hendak kami viralkan secara PERCUMA sila WhatsApp kami Klik Disini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kongsikan di media sosial

No comments

Powered by Blogger.