Pekerja restoran tu buat "dekk" jer kucing bedal makanan anak aku

توليسله اڤ يڠ كاو ليهت، چاتتله اڤ يڠ كاو فيكيركن، بيار مريك ايت تاهو بهاوا ملايو ايت بوكن سمواڽ بوليه دڤربودوهكن. كيت اومت ملايو بڠسا يڠ بردولت، اڬام اسلام منجاديكن كيت هيدوڤ برمرواه، برجواڠله ممباڠونكن بڠسا، منڬقكن اڬام دان ممڤرتاهنكن نڬارا. ايڠتله ڤسانكو اين، بيار ڤوتيه تولڠ، جاڠن ڤوتيه مات






Bukan.kita ni tak suka kucing, tapi kalau sampai makanan kita atas meja pun dibedal sekali... sape sanggup nak lagi makanan tu... baca kisah ni :


Ak tak paham betul pekerja restaurant ni. Ko boleh buat dek je nampak kucing naik kerusi pelanggan and kacau orang nak makan. Kucing tu siap naik meja makan sisa makanan anak ak. Ak tak tau la kucing ni korang bela atau tak. Tapi bagi ak sangat-sangat improper ye bile kucing naik meja masa orang tengah makan. Dah halau pun die naik lagi. Danish siap suap kan isi ayam die bagi kat kucing tu xnk bagi kucing tu naik meja. Korang tak bagi kucing tu makan ke ape .. mak ak pun bela kucing jgak tapi xde sampai tahap naik meja. 

Ni tadi kucing tu jilat tepi pinggan Danish, ak panggil akk tu die buat muka pulak ... Xkn ak nak buat drama hempuk kucing kat sini. Ko yg patut ak hempuk. Kalau ko bagi kucing ni makan, xde nye die sampai kacau orang macam ni. 

Korang yang pecinta kucing sgt, xyah la nak back up cakap pasal berkongsi rezeki ngn kucing. Ak tak penah berkira la ngn makhluk2 Allah mcm ni. Even kalau makan kat mana-mana, Danish akan order nasi ayam tapi die cuma makan nasi je. Ayam tu die bagi kat kucing kat bawah meja. Tapi bagi ak ni soal kebersihan. Mak ak yang berpuluh tahun bela kucing pun, ak tak pernah tengok die makan sepinggan ngn kucing tu. 

Ak marah sgt bukan sebab kucing tu. Tapi sebab pekerja tu boleh buat xnmpak je even kucing tu dah naik kerusi. Ak dok syohh syoohh brape kali xkn ko tak dengar. Bukannye ramai pun dalam restoran ni. .. cuma ak hilang sabar betul bile smpi tahap kucing tu dah jilat pinggan Danish, ko still buat tak tau. Ko ingat ak nak diam ke bile tengok mcm tu?

Ak bukan sejenis yang cerewet, tapi sape kat tempat ak akan rasa ape yg ak rase 

** Ni balance makanan Danish tadi. Boleh la bagi kucing tu makan. Dah alang-alang die merasa tadi.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kongsikan Cerita ini klik button di bawah
Powered by Blogger.