Masalah bayi tak selesa sebab kahak, ikut petua ni

Kalau ada apa-apa cerita atau produk nak dikongsi ke dalam blog ini, terus je pm facebook Kriss Merah <= klik



Assalamualaikum..
.
Salam jumaat..Pagi ni tergerak hati nak cuba petua yang sedang viral ni daun sireh untuk hilangkan batuk dan kahak yang di kongsi dr puan Farhain Azmi
.
Kebetulan adik ipar bagi daun sireh semalam..Malam tadi eijaz start batuk-batuk,hidung mcm ade hingus tapi tak keluar pun hingus tu..sapu minyak asmak..okay boleh tidur..
.
Pagi ni nampak tak selesa lg hidung macam tersumbat,so ibu amik daun sireh layur atas api lilin letak balm kemudian letak kat dada eijaz.
.
Kemudian tak lama tu eijaz bersin..haaaa..kuar cendol hijau..nmpk kelegaannya di situ..
.
Alhamdulillah..
.
=====================================
.
1.layur kan sireh pd api lilin/dapur
.
2.sebaiknya 2 helai, sehelai untuk dada sehelai letak di belakang badan baby
.
3.selepas layur letakkan balm/vicks pd daun sireh
.
4. Letakkan sireh di dada baby dan belakang baby.
.
5.selamat mencuba☺
.
-SHIKIN JAIZ-

sumber asal :

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=967951130024883&id=210082279145109


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kongsikan Cerita ini klik button di bawah

No comments

Powered by Blogger.