Sekali P Ramlee menyindir dalam Filem Musang Berjanggut


Kepada anda yang ingin mendapatkan senarai produk keluaran Muslim sila >Klik Disini<



. Filem Musang Berjanggut
(scene Pusapawangi dan Tok kadi)
Pusawangi: Kanda, bolehkah adinda bertanya tentang undang-undang negeri di sini?
Tok Kadi: Boleh apa salahnya. Undang-undang apa dinda?
Puspawangi: salah atau tidak jikalau seseoang lelaki masuk ke rumah seorang perempuan di kala suaminya tiada di rumah
Tok kadi: Itu salah besar salah besar.
Puspawangi: Kalau macam tu, kanda ni pun salahlah
Tok Kadi: salah jugak la. Tapi itu tak jadi apa. Sebab undang-undang dalam negeri kanda yang bikin… ITU SEMUA BOLEH PADAM…

Begitulah kritikan P Ramlee terhadap pentadbiran sesebuah negara. Undang-undang mereka tulis dan padam sesuka hati mengikut hawa nafsu mereka




Jika anda ada perniagaan dan produk Muslim yang hendak admin viralkan sila WhatsApp kami >Klik Disini<
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sila viralkan artikel di atas dengan klik button share WhatsApp, Facebook, Twitter dan lain-lainnya dibawah ini

No comments

Powered by Blogger.