Agenda Mesyuarat Agung Tahunan Pertama ( Matp )

توليسله اڤ يڠ كاو ليهت، چاتتله اڤ يڠ كاو فيكيركن، بيار مريك ايت تاهو بهاوا ملايو ايت بوكن سمواڽ بوليه دڤربودوهكن. كيت اومت ملايو بڠسا يڠ بردولت، اڬام اسلام منجاديكن كيت هيدوڤ برمرواه، برجواڠله ممباڠونكن بڠسا، منڬقكن اڬام دان ممڤرتاهنكن نڬارا. ايڠتله ڤسانكو اين، بيار ڤوتيه تولڠ، جاڠن ڤوتيه مات


Dimana memutuskan sama ada perbadanan pengurusan (PP) akan menguruskan bangunan yang dipecah bahagi atau membuat permohonan kepada PihK Berkuasa Negeri di bawah Seksyen 67, AHS 1985 iaitu  untuk melantik seorang atau sebuah perbadanan supaya dipertanggungjawabkan dengan tugas, kuasa dan fungsi pemilik asal sebagaimana yang diperuntukkan di dalam AHS1985.

Selain itu juga,sekiranya Perbadanan Pengurusan ( PP) mengambil keputusan untuk menguruskan bangunan yang telah dipecah bahagi antara perkara yang perlu diputuskan ialah:

a) Menentukan bilangan ahli majlis dan melantik ahli majlis ( lebih 3 orang pemilik petak )
b) Memutuskan sama ada hendak mengesahkan ,ubah @ melanjutkan insuran terhadap bangunan yang telah diambil oleh perbadanan pengurusan ( PP ) bagi kegunaan sewaktu berlakunya kecemasan contohnya kejadian alam.
c) Memutuskan sama ada hendak mengesahkan @ ubah amaun caruman kepada kumpulan wang pengurusan.
d) Memutuskan hendak meminda, menambah atau memansuhkan undang-undang kecil yang berkuatkuasa sebelum mesyuarat diadakan dimana undang-undang kecil ini terdiri daripada jadual III.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kongsikan Cerita ini klik button di bawah
Powered by Blogger.