Empat kemuliaan umat Nabi Muhammad


Kepada anda yang ingin mendapatkan senarai produk keluaran Muslim sila >Klik Disini<


Diriwayatkan bahawa Nabi Adam عليه سلم telah berkata: “Allah سبحانه وتعالی memberi empat macam kemuliaan kepada umat Nabi Muhammad صلى الله عليه وسلم yang tidak Allah berikan kepadaku, iaitu:

1. Allah menerima taubatku di Makkah, sedangkan umat Nabi Muhammad صلى الله عليه وسلم diterima taubatnya di tempat manapun.

2. Ketika aku melakukan dosa, Allah menghilangkan pakaianku seketika, sedangkan umat Nabi Muhammad صلى الله عليه وسلم tetap diberi pakaian meskipun mereka durhaka kepada Allah.

3. Ketika aku berbuat dosa, Allah سبحانه وتعالی memisahkan aku dengan isteriku, sedangkan umat Nabi Muhammad صلى الله عليه وسلم ketika berbuat dosa tidak dipisahkan dengan isterinya.

4. Aku berbuat dosa di syurga, lalu Allah سبحانه وتعالی mengusirku dari syurga ke dunia, sedangkan umat Nabi Muhammad صلى الله عليه وسلم berbuat dosa di luar syurga, lalu Allah masukkan mereka ke syurga bila mereka mahu bertaubat.”Jika anda ada perniagaan dan produk Muslim yang hendak admin viralkan sila WhatsApp kami >Klik Disini<
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sila viralkan artikel di atas dengan klik button share WhatsApp, Facebook, Twitter dan lain-lainnya dibawah ini

No comments

Powered by Blogger.